Dagindeling

Een willekeurige dagindeling

07.30 – 08.00

Binnenkomst kinderen. Er vindt een korte overdracht plaats en samen nemen we afscheid van de ouders.

08.00

We brengen alle kinderen gezamenlijk naar school. Als de kinderen naar binnen zijn gaan wij terug op de fiets naar huis.

09.00

De heen en weer boekjes lezen we door om te kijken of er nog bijzonderheden hebben plaats gevonden in de dagen dat de kinderen niet in de opvang waren.

Daarna gaan we even lekker naar buiten als het weer dit toe laat. We spelen in de tuin op de driewielers, in de zandbak of het speelhuisje of lopen met elkaar naar de speeltuin. Bij minder weer mogen de kinderen vrij spelen met speelgoed voor hun leeftijd.

09.30

Na al dat spelen is het tijd voor wat drinken en fruit. Tijdens het fruit schillen, zingen we gezellig liedjes. Tijdens het fruit eten lezen we gezellig een boekje met elkaar. Daarna knutselen we iets moois met elkaar, spelen we samen een spel, maken een puzzel of bouwen een toren met de blokken.

11.30

Iedereen gaat zijn handen wassen en aan tafel. We eten gezamenlijk een broodje en kletsen gezellig over de ochtend.

12.00

De kinderen die nog een middagslaapje doen gaan naar bed. We ruimen de tafel af, wassen de borden af en zuigen de broodkruimels op.

De kinderen die wakker blijven mogen even rusten of zelf spelen, zo dat ik de heen en weer schriftjes bij kan werken.

13.30

We maken ons klaar om de kinderen van de basisschool op te halen.

14.30

Als iedereen uit school is drinken we gezamenlijk wat limonade en eten we een cracker, rijstwafel, soepstengel of een ontbijtkoekje.

15.00

De kinderen mogen een activiteit uit kiezen. Dit kan iets knutselen zijn, kleuren, spelen met de auto’s of een toren bouwen etc. Bij mooi weer gaan we nog even lekker naar buiten.

17.00

We gaan alle spullen van de gastkinderen bij elkaar zoeken, want de eerste ouders komen zo. De kinderen die laat opgehaald worden mogen even relaxen voor de tv.

18.00

De kinderen die na 18.00 uur worden opgehaald schuiven gezellig bij ons aan, aan tafel om een hapje mee te eten.

Extra informatie

  • De slaaptijden van ieder individueel kind worden aangehouden. Mochten er kinderen naar school gaan worden de slaaptijden hierop aangepast. Zodat we de kinderen met elkaar naar en uit school kunnen halen/brengen.
  • Mochten er bijzondere dingen in de planning staan, bijvoorbeeld verjaardag van mama, papa, opa of oma maken we hier natuurlijk iets moois voor.
  • Verschillende knutselactiviteiten worden aangeboden. De kinderen mogen zelf aangeven of ze hier aan deel willen nemen. Het is nooit een verplichting.
  • In het heen en weer schriftje schrijven we de belevenissen van de dag op, zo dat de ouders weten hoe de dag is verlopen en als een leuke herinnering voor later!
Illustratie - Iloontjes Kids