Samen met de kinderen hebben we ons thema bibliotheek afgerond en hebben we een start gemaakt met ons nieuwe thema de dierentuin.

Eerst vertel ik jullie nog even iets over ons thema de bibliotheek:
Samen met de kinderen hebben we alweer een aantal weken hard gewerkt aan ons thema de bibliotheek. We hebben boeken bij elkaar geleend met onze eigen bieb pas. Leerde samen dat je de boeken ook weer terug moest brengen, anders heeft de bibliotheek geen boeken meer. In de bieb zijn heel veel voorleesochtenden gehouden. Wat genoten we ervan om elkaar voor te lezen. Knap dat iedereen bleef luisteren en op zijn beurt wachten om voor te lezen! We hebben gekeken welke boeken groot en klein waren, dik en dun. Verder hebben we met ze alle de boeken goed bekeken en besproken dat het boek een kaft heeft, een rug en een achterkant. Dit vonden de meeste toch wel een beetje gek! We hebben onze eigen boekenwurm geknutseld en er zijn prachtige boekenleggers gekleurd. Het is ons ook nog gelukt om op een vrijdag naar de bibliotheek te gaan. Helaas konden niet alle kinderen mee, maar wat was het een leuk uit stapje. Voordat we heen zijn gegaan hebben we besproken wat je eigenlijk in een bieb doet. Toen we thuiskwamen hebben we nog lang na gekletst over wat we allemaal hebben gezien. Onder tussen hebben we veel worden geleerd en over wat je allemaal moet doen om een boek te kunnen lenen in de bibliotheek. Niet altijd is het boek wat je wilt lenen in de bibliotheek aanwezig, we hebben geleerd dat je hem dan kan laten reserveren door een medewerker van de bibliotheek. Wat leuk om dit weer na te spelen in onze bibliotheek. De telefoon stond roodgloeiend. We zijn nu wel een beetje door ons thema heen en daarom gaan we starten met ons nieuwe thema.

Thema de dierentuin

Ons nieuwe thema wordt ‘’de dierentuin’’. We gaan proberen onze eigen dierentuin te maken met alles wat daarbij hoort dus ook een ijscokraam, wegwijzers en entree tickets. We hebben een heleboel te doen voordat onze dierentuin tot leven komt en gaan een hoop leren. We gaan leren welke dieren er in de dierentuin leven, wat is hun leefomgeving (zand, water, gras en bomen), wat eten ze en misschien zijn er wel zieke dieren en moeten we een dierenarts inschakelen. Welke taken heeft een dierenverzorger nog meer dan alleen de dieren voeren? Als we bezig zijn met het thema zullen er nog veel meer vragen ontstaan die we gaan proberen te beantwoorden met ze alle. Als dat is gelukt dan kunnen we ons omtoveren tot dierenverzorger en medewerker van de dierentuin. We gaan met ze alle spelen, knutselen en spelletjes doen waardoor we van alles spelenderwijs leren!

We starten ons thema met de ontdektafel ingericht als dierentuin.
Nog niet helemaal af, maar de kinderen mogen mee denken en
uitzoeken wat er allemaal wel en niet in onze dierentuin komt.
Van alle andere activiteiten houd ik jullie tijdens het thema op de hoogte! Ik heb er al heel veel zin in en denk dat dit thema, net als de bibliotheek vast een succes wordt.

Vrolijke groetjes, Ilona Commandeur
Iloontjes kids, gastouderopvang