De tijd vliegt.

De laatste nieuws update is alweer even geleden en wat is er ontzettend veel gebeurd. We hebben diverse thema’s behandeld. We hebben het thema ‘’ik ben groenteboer’’ en ‘’zomer en water’’ behandeld.

Bij het thema ik ben groenteboer hebben we onze eigen groentetuin in de tuin gemaakt. Dit was nog een hele klus, we hebben gekeken welke plantjes we in de tuin wilde. Deze hebben we op onze zelfgemaakte boodschappenlijst gezet en hebben we tijdens ons uitstapje naar tuincentrum de Boet gekocht. Hierna hebben de grotere kinderen ze in de tuin gezet. Helaas niet het weer het een beetje afweten en duurde het heel lang voordat de groenten begonnen te groeien. Onze komkommerplant liep hard van stapel en heeft in het begin heel wat komkommers gegeven, helaas hield hij het niet lang vol. Hierna kwam de courgetteplant opgang! Deze heeft heel veel courgettes gegeven, hier hebben we heerlijke soep van gemaakt. De tomatenplant kwam in onze vakantie pas los. Hier plukken we nu de groentes van, hihi en ze zijn heerlijk! Deze snoepen we gezellig met ze alle op. Naast de groentetuin hebben we binnen onze eigen groentewinkel gemaakt. We hebben geleerd wat de groenteboer en een klant allemaal doen. Dit was ontzettend leuk! Een super geslaagd thema waar we nog veel meer activiteiten bij hebben gedaan. Het zijn er iets te veel om allemaal op te noemen.

Na de groentetuin kwam de zomer! Yeah wat hebben we lang op de zon gewacht. Dit jaar bracht de zon iets heel bijzonders met zich mee! Een 3e kindje voor Jan Pieter & mij en een broertje of zusje voor Leonie & Milou. Hier straks iets meer over. Bij het thema zomer en water hebben we zelf bootjes gemaakt en ze te water gelaten. Het was even spannend, maar ze bleven gelukkig allemaal drijven! Drijven wat is dat eigenlijk en wat is zinken? Hier hebben we een leuk onderzoek aangekoppeld om zelf te kunnen zien wat drijven en zinken is. Dit was nog best even lastig, maar we hebben heel veel spullen getest om te kijken wat bleef drijven en zinken. Van lepel tot knijper, het kon niet gek genoeg. Naast diverse wateractiviteiten hebben we ook een stukje strand verwerkt in het thema. We hebben prachtige zandkastelen in de zandbak gemaakt. Wisten jullie dat je van WC rollen, lijm, zand en schelpen ook een prachtig zandkasteel kan maken? Die van ons onwijs cool. We konden helaas niet naar het echte strand, maar hadden wel ons eigen strand in huis gemaakt. Hiervoor hebben we ons zelf over getrokken en onze zwemkleding op de tekeningen geplakt. We zagen er heel grappig uit. Het overtrekken kietelde wel, waardoor stilliggen een beetje lastig was.

Tussen de thema’s door was het ook nog modderdag! Dit blijft een te gekke dag. Hierin de tuin is het altijd wel een beetje modder en kliederdag, maar op nationale modderdag pakken we groots uit! Dit jaar hadden we veel kleintjes rondkruipen, hier hebben we de activiteiten dan ook op aangepast. Iedereen heeft heerlijk mee gespeeld en de modder ontdekt. We hadden graag iets meer zon gewild, maar het was een geslaagde dag.

De cursus VVE (vervroegde voorschoolse educatie) heb ik succesvol afgerond! Wat heb ik ontzettend veel geleerd en genoten van alle ideeën en contacten met de andere gastouders. De cursus is voor mij persoonlijk een grote verrijking die via de thema’s bij de kinderen terecht komt! Wil je er meer over weten beantwoord ik graag je vragen.

Nu we bijna alle hoogtepunten hebben verteld willen wij jullie graag mee delen dat wij 01-01-2020 zijn uitgerekend van ons 3e kindje! Door dit superleuke nieuws heb ik me op sommige momenten iets minder fit gevoeld, waardoor de website een beetje bleef liggen. Uiteraard probeer ik de website zo up to date mogelijk te houden! Mijn verlof zal begin januari starten. Bij gezinsuitbreiding komt soms ook een verbouwing kijken. Wij hebben besloten onze zolder uit te bouwen. Dit is op dit moment in volle gang! Dit wekt veel vragen bij de kinderen en ze vinden het zo interessant. Hierom hebben wij ons nieuwe thema aan de verbouwing gekoppeld, ”wij bouwen een huis”. Met ze alle gaan we onderzoeken wat er allemaal komt kijken bij een verbouwing. Welke materialen zijn er nodig, welke beroepen heb je? En zo hebben we nog veel meer vragen die we gaan proberen te beantwoorden binnen het thema.

Zo dra ik hier meer informatie heb over mijn verlof plaats ik het op de website!

Nu zijn jullie weer op de hoogte!
Liefs, Ilona