Thema ”ik ben mode ontwerp(st)er”

We zijn druk bezig met ons thema ”ik ben mode ontwerper”.
Met dit thema oefenen we de namen van alle kleren, maar ook wat er nodig is om kleren te maken. Met het boekje ”beer kan niet slapen” en het ”onderbroeken mysterie van oma en opa oelewapper” zijn we ons thema begonnen. Beer kon niet slapen door de koud, de andere dieren maakte van kleren een deken. Hoe hebben ze dit gedaan en van wat voor kleren? Iedere keer als we het boek lezen komen de kinderen met nieuwe vragen. Het mysterie van de verdwenen onderbroeken van opa en oma oelewapper wil de directrice van het rusthuis eigenlijk onderbroeken ontwerpster worden. Dit kan alleen niet, omdat ze alle taken in het rusthuis moet vervullen. Ze steelt de onderbroeken van de mensen en probeert ze in het geheim te versieren alleen lukt het niet door te kort tijd. Opa en oma oelewapper en de kleinkinderen schieten haar te hulp. Met een echte onderbroeken bingo krijgen alle mensen hun onderbroeken terug. Het is een grappig verhaal met heel veel vragen erin. Samen met de kinderen gaan we iedere keer in op een andere vraag.

Naast de boeken hebben we een doos met vestjes erop. Het ene vestje is met een rits, de ander met druk knopen of touwtjes etc. Hier oefenen we alles dicht te maken. We hebben onze eigen poppetjes gemaakt die we aankleden en spelen sokken memorie!

We hebben onze eigen kledingwinkel. Bij elkaar kunnen we kleren kopen voor ons zelf of voor de baby’s/poppen. Naast deze activiteiten doen we natuurlijk nog veel meer, maar ik wil niet alles verklappen.

Nu het mooie weer aanbreekt gaan we ook lekker veel naar buiten. Samen jassen en schoenen aantrekken, alles zelf proberen te doen is nog een hele klus. Door alles te benoemen leren we wel alle namen van de kleren. Soms hebben we onze winterjas om met een sjaal, maar als de zon schijnt kunnen we soms al een zomerjas aan. Wat een verschillende namen zijn er voor alle kleren.

Liefs, Ilona