Het nieuwe jaar beginnen wij met allemaal mooie kleuren.

Wauw, wat vliegen de dagen en maanden van het nieuwe jaar weer hard voorbij. De donkere winterdagen zitten er alweer bijna op en het zonnetje gaat zich weer wat meer laten zien. Wij zijn het nieuwe jaar gestart met het thema ”kleuren”.

We hebben allemaal verschillende spelletjes en (knutsel)activiteiten gedaan die met kleuren te maken hadden. Het is nog best moeilijk om alle kleuren te leren herkennen. We hebben ook een uitstapje naar de bieb gemaakt om boekjes te lenen die over kleuren gingen! We hadden een boekje over een koe met gekleurde vlekken die vriendjes zocht. Nadat de andere dieren zagen dat de gekleurde vlekken niet raar, maar juist leuk waren werden ze allemaal vriendjes. Dit vonden wij hartstikke leuk en wij hebben onze eigen (gekleurde) olifant met play mais beplakt. We hebben ook prachtige kunstwerken op aluminium folie geschilderd en gekeken welke kleur we kregen als we andere kleuren met elkaar mengde. Nu we de kleuren een beetje leerde kennen hebben we ook eierdozen geverfd en de juiste kleur veren erbij gezocht. Dit was nog best moeilijk.

We kwamen er ook achter dat play mais er in heel veel verschillende kleuren is. Hiermee hebben we heerlijk gespeeld en ze geprobeerd om op kleur te sorteren. Naast alle leuke activiteiten en uitstapjes zijn we ook heel veel buiten geweest. Op sommige dagen was het wel heel koud, maar dat maakte het buiten spelen niet minder leuk.

We hebben ons thema ”kleuren” in de voorjaarsvakantie afgesloten met een gekleurde ketting. Eerst hebben we macaroni geschilderd en ze daarna aan elkaar geregen. De mooiste kettingen zijn er gemaakt en wat was iedereen trots! Van al het harde werken krijg je natuurlijk trek en om het thema feestelijk af te sluiten hebben we een heerlijke boterkoek gebakken.

Carnaval en Valentijnsdag zijn we uiteraard niet vergeten. Met carnaval hebben we extra veel gedanst en een clowntjes masker gemaakt. Voor Valentijnsdag hebben we zelf een cactus plantje geknutseld met een berichtje voor alle lieve papa’s en mama’s. De kinderen zijn echte Picasso’s en maken de mooiste dingen.

Nu het zonnetje zich weer wat meer laat zien zijn wij ook begonnen met ons nieuwe thema ”voorjaar”. Wat het thema ons allemaal gaat brengen is nog een verrassing. Een update kan even duren, omdat ik (Ilona) rond 4 april ons tweede kindje verwacht. Na de geboorte ga ik 5 weken dicht, tussendoor probeer ik een update te plaatsen met wat we allemaal hebben gedaan en wanneer ons kindje geboren is en hoe het met ons gaat.

We houden jullie op de hoogte! En vergeet niet te genieten van het heerlijke zonnetje.

Liefs,

De kindjes van iloontjes kids en Ilona