Uitstapje naar de fruitkwekerij, thema fruit & groente

Vandaag hebben we een bezoekje gebracht aan de fruitkwekerij van Lucas en Alicia hun opa en oma.

Toen we met de auto aan kwamen rijden stonden ze ons al op te wachten. Een tractor met een aantal kuubskisten stond er al klaar om ons naar het land te brengen. Eén, twee, drie en klimmen maar. Het leek wel een hele gave trein!

Met opa op de tractor en oma bij ons in de kisten maakten we een ritje door het land! We kwamen hele grote appels tegen. Daarna reden we langs de conference peren en stoof peren.

 

Midden in het land zaten de plukkers koffie & thee te drinken. Hier maakte wij ook een stop om ons bij hen te voegen. Wat een gezelligheid zo tussen de appels & peren. We hebben eerst wat gedronken en een koekje gegeten. Daarna waren de kinderen erg nieuwsgierig en zijn ze met z’n alle op ontdekkingsreis gegaan. Dit was voor hen lekker achter elkaar aan rennen en spelen (hihi).

We hebben ook een kijkje bij de plukkers genomen! De peren moeten met handschoenen geplukt worden en het is heel belangrijk dat het steeltje er nog aan zit. Wauw, wat werden de peren snel geplukt. Hele handen vol.

Na een kijkje bij de plukkers zijn we nog even wat gaan drinken en hebben we de appels en peren geproefd. Ze waren heerlijk! De opa van Lucas en Alicia had onder tussen de peren weg gebracht en lege kisten mee genomen. Dit was toch wel een klein beetje gek, want waar waren de peren nu gebleven? Na een hele leuke tijd in het land was het tijd om terug te gaan naar de boerderij. We zijn weer met ze alle in de lege kisten geklommen en opa heeft ons netjes terug gebracht.

Oma heeft nog een winkeltje met producten van het land. Hier hebben we nog even met zijn alle een kijkje genomen en daarna was het tijd om weer richting huis te gaan!

 

Wat een super ochtend hebben wij gehad.

Stralend mooi weer en een lach op iedereen zijn gezicht.

 

Het was een geslaagd uitje!

 

Liefs, Ilona